Chess Scout

VM Dizdarević Emir osvojio Prvenstvo ŠK Sarajevo 2022.

17.03.2022.

Danas je završeno finalno prvenstvo ŠK Sarajevo "8. Memorijal Ekrem Galijatović" na kojem je uzelo učešće deset takmičara, sedam igrača koji su direktno ušli na finalni turnir i trojica najboljih sa kvalifikacionog turnira.

Očekivano, kao jedini igrač sa velemajstorskom titulom i kao favorit na turniru, prvo mjesto je osvojio velemajstor Dizdarević Emir sa osvojenih 8 poena iz devet partija i završio je turnir kao jedini neporaženi igrač.
Drugo mjesto je zauzeo IM Trkulja Goran sa 6, 5 poena, koliko je imao i trećeplasirani Mrnđić Muamer, ali sa slabijim dodatnim kriterijem.
Četvrto mjesto za FM Hadžović Amira sa osvojenih 6 poena, peto mjesto FM Konjičanin Muris sa 5,5 poena, Kurtćehajić Suad na šestom mjestu sa 4,5 poena, Haznadar Nermin sedmo mjesto sa osvojena tri poena.
Najmlađi učesnik Mrković Nikola na osmom mjestu sa osvojena 2 poena koliko je imao o devetoplasirani Omerkić Ahmed i deseto mjesto Selimović Amir sa jednim osvojenim poenom.

Direktor prvenstva bio je Prof. dr Enver Raljević.
Prvenstvo su uspješno sudili IA Mirza Miralem i NA Zlatko Miladinović, dok se za kvalitetno funkcionisanje prijenosa mečeva uživo pobrinuo operater Radača Nasir.
Sve partije su prenošene preko Chessscout Live.

Chess Scout

Povezano: Poslije petog kola Balić Anis u vođstvu na kvalifikacionom turniru ŠK SarajevoPrvenstvo kluba 7. Memorijal Ekrem Galijatović - LIVE / Prvenstvo kluba 8. Memorijal Ekrem Galijatović - LIVE /