Chess Scout

U susret jedanaestom međunarodnom turniru "Konjic Open 2022"

02.02.2022.

Ove godine šahovski turnir u Konjicu se vraća u uobičajeni format otvorenog međunarodnog turnira. Svih devet prethodnih turnira su bili otvorenog karaktera za razliku od prošlogodišnjeg turnira, koji je zbog epidomioloske situacije organizovan kao pozivni turnir na kojem je učestvovalo 10 šahista iz četiri federacije.

Turnir pod nazivom 11. internacionalni šahovski turnir "Konjic Open 2022" će biti održan od 26.02 do 01.02.2022. godine u Kongresnom centru Hotela Garden City - Konjic, gdje će učesnici zasigurno imati najbolje uslove za igru.

Kao i svake godine u sklopu Konjic Opena 2022. će  biti održan 11. međunarodni blic turnir "Sjećanje na majstora Adija Kosovca 2022".
Ovaj turnir se organizira u sjećanje na velikog šahovskog zanesenjaka i jedinog šahovskog majstora iz Konjica, koji je više od pola stoljeća bio prisutan u konjičkom šahu kao pedagog, trener, šahovski organizator, sudija, šahista praktičar, šahovski kompozitor. Dao je ogroman doprinos razvoju šaha ne samo u Konjicu nego i u Hercegovini i šire. Ovaj šahista ostavio je iza sebe niz lijepih ostvarenja koja su ostala za sva vremena utkana u riznicu šahovskog stvaralaštva Konjica.
Raspis 11. "IT Konjic 2022"

Chess Scout

Povezano: Međunarodni šahovski turniri u Konjicu / Pet dana do početka jedanaestog međunarodnog šahovskog turnira „Konjic Open“IM Burović Rijad prvi na 11-om blicu "Sjećanje na majstora Adija Kosovca" /