Chess Scout

Sjećanje na Nadira Fejzagića-Fifu i Arifa Adnana-Adija 2022.

03.04.2022.

U organizaciji Šahovskog kluba "Alpong", dana 03.04.2022. godine, održan je Memorijalni šahovski turnir, posvećen preminulim članovima Kluba Nadiru Fejzagića-Fifi i Arif Adnanu-Adi.

Na turniru je učestvovao 51 šahist. Igralo se po Švicarskom sistemu u 9 kola, uz tempo igre od 11 minuta po igraču, po pravilima FIDE za ubrzani šah.

Nakon odigranih 9 kola najuspješniji je bio IM Rijad Burović sa osvojenih 8 poena, drugo mjesto zauzeo je Sean Ćorović sa osvojenih 7 poena, treći je bio FM Amir Hadžović (član ŠK Alpong) sa osvojenih 6,5 poena, koliko su osvojili FM Muris Konjičanin, MK Nermin Haznadar i MK Halim Hutinović na četvrtom, petom i šestom, te MK Evis Peštek sedmo mjesto sa osvojenih 6 poena. Njima su dodijeljene novčane nagrade.

Pored redovnih nagrada, dodijeljene su specijalne nagrade najbolje plasiranom igraču ŠK Alpong, a to je Nermin Đulić, najbolje plasirani igrač do ELO 2000 rejting poena bio je Boris Perišić, najuspješniji kadet je Slaven Mandić, član Škole šaha ŠK Alpong.

Treba istaći da su dodijeljene i još tri nagrade od strane Nijaza Kadrić, prema starosnim kriterijima (mlađi,srednji i stariji), a to su bili Tarik Ekmeščić, Muamer Mrnđić i Nevenko Medić. Turnir su sudili IA Mirza Miralem i NA Muharem Višnjić.