Chess Scout

Odigrana simultanka Hrvatskog velemajstora Ante Brkića protiv ŠK Brotnjo

07.05.2022.

U organizaciji Šahovskog kluba Brotnjo,u petak u prostorijama Gallery Mall (robna kuća Čitlučanka) u 18.00h održana je simultanka na 18 ploča sa Hrvatskim velemajstorom gospodinom Antom Brkićem sa 16 članova ŠK Brotnjo i 2 kadeta iz ŠK Široki Brijeg.


O kakvom kalibru igrača se radi govori činjenica da je Ante Brkić sedmerostruki kadetski prvak Hrvatske, osvojio je treće mjesto na kadetskom prvenstvu svijeta kao i titulu prvaka Europe u brzopoteznom šahu do 12 godina. Osvojio je sve najbolje turnire u Hrvatskoj od Zagreba, Splita, Pule, a na rejting listi svjetske šahovske federacije te godine završio je na petom mjestu.

Na početku simultanke, predsjednik kluba gospodin Dragan Prskalo biranim je rječima pozdravio velemajstora i ostale sudionike tog športskog događaja i natjecateljima poželio korektnu šahovsku borbu i uspjeh u igri.

Tijekom simultanke doista je bilo lijepo promatrati vrhunske sposobnosti šahovskog velemajstora koji je velikom brzinom obilazio 18 natjecatelja i sa nevjerojatnom preciznošću i lakoćom pomicao figure na šahovskim pločama. Na kraju Ante je pobijedio čitlučke šahiste rezultatom 15:3.

6 remija i 12 pobjeda za Hrvatskog velemajstora

Šest šahista je uspjelo ostati neporaženi na današnjem događaju : naše mlade nade Borna Pehar, Ana Ostojić i Mihaela Buntić, kadet iz Širokog Stipe Glavaš te seniori ŠK Brotnjo Dragan Burić i Marian Raspudić. Svaki od njih osvojio je po pola boda.

Temeljni cilj organizacije ove sportske manifestacije jest popularizacija ove drevne misaone igre te unapređenje, omasovljenje i poticanje mladih, ali i starije populacije za bavljenje šahom – rekao je Željko Ostojić, tajnik ŠK Brotnja.

Chess Scout

ŠK Brotnjo