Chess Scout

Pet dana do početka jedanaestog međunarodnog šahovskog turnira „Konjic Open“

20.02.2022.

Preostalo je pet dana do početka jedanaestog međunarodnog šahovskog turnira „Konjic Open“, koji će se održati od 26. februara do 1. marta 2022. godine, u organizaciji šahovskog kluba „Igman“ iz Konjica.

Na ovogodišnjem turniru koji će se održati u Kongresnoj dvorani hotela Garden City u Konjicu, učešće će uzeti preko 200 igrača iz 7 šahovskih federacija – Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Finske, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine. Ovogodišnji turnir je jedan od najjačih u BiH i biće registrovan kod svjetske šahovske organizacije (FIDE) za obračun rejtinga i napredak na svjetskoj rang listi. U sklopu turnira, 26. februara 2022. godine, odigraće se i 11. Međunarodni blitz turnir “Sjećanje na majstora Adija Kosovca”.

Organizator će podijeliti 10 redovnih i 16 specijalnih nagrada na glavnom turniru i 18 nagrada na blic turniru. Organizaciju ovog šahovskog turnira je u punom kapacitetu omogućila Općina Konjic na čelu sa gradonačelnikom Osmanom Čatićem.

S obzirom na epidemiološku situaciju, ovogodišnji turniri će biti održani prema važećim preporukama nadležnih instituacija.

Pozivamo sve igrače, goste i zainteresirane medije da 26. februara 2022. godine prisustvuju svečanom otvaranju 11. Međunarodnog šahovskog turnira „Konjic Open“. Kamermani, fotografi i novinari koji žele pratiti svečano otvaranje turnira trebaju doći najkasnije do 16.00 sati u Kongresnu dvoranu hotela Garden City u Konjicu. 

Chess Scout

Povezano: Međunarodni šahovski turniri u Konjicu / U susret jedanaestom međunarodnom turniru "Konjic Open 2022" / IM Burović Rijad prvi na 11-om blicu "Sjećanje na majstora Adija Kosovca"VM Dizdarević Emir pobjednik 11-og šahovskog opena u Konjicu /