Chess Scout

FM Paštar sedmi na A turniru, Koso šesti na blicu u Gracu.

25.02.2023.

Chess Scout

GM Gupta Abhijeeta pobjednik šahovskog turnira "Graz 2023"

Indijski velemajstor Abhijeet Gupta je pobjednik 29-og po redu međunarodnog šahovskog turnira "Gratz 2023", održanog  od 18. do 24. februara u Gracu, Austrija. Gupta je iz devet kola zabilježio osam pobjeda i jednu izgubljenu partiju u drugom kolu, protiv slovenca FIDE majstora  Lavrenčića Matića, koji mu je pomrsio konce da napravi fišerovski rezultat.
Sa sedam osvojenih bodova drugo mjesto je pripalo njemačkom velemajstoru Pötsch Hagen, treće mjesto austrijskom velemajstoru Blohberger Felix i četvrto poljskom intermajstoru Dobrowolski Piotr.

Chess Scout

Od četiri bosansko-hercegovačka igača najuspješniji je bio FIDE majstor Paštar Slaven podijelivši peto mjesto sa još pet igrača, sa osvojenih 6,5 bodova. Po dodatnom kriteriju turnir je završio na sedmom mjestu.

Na blic turniru koji se odigrao u 11 kola sa tempom igre 3 min + 2 sek. najbolji rezultat je ostvario Koso Ekrem na šestom mjestu sa 7,5 osvojenih bodova.

FM Babić Draško je završio na 13-om mjestu, IM Jakovljević Vlado 23., FM Paštar Slaven 31.,  Zekić Sead 36., Mujačić Haris 48. i  Šuta Adil na 54-om mjestu.

Chess Scout

Chess Scout