CHESS SCOUT LICHESS TEAM

Osnovna škola "Meša Selimović" pobjednik 7. Ekipnog prvenstva osnovnih škola Grada Zenica za školsku 2023/24 godinu u šahu.

1. mart 2024.

U organizaciji Šahovskog kluba "Čelik" Zenica dana 29.02.2024. godine, održano je 7. Ekipno prvenstvo osnovnih škola Grada Zenica za školsku 2023/24 godinu u sklopu projekta "Škola šaha - šah u škole".

Prvenstvo se igralo u prostorijama KŠC "Sveti Pavao". Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od 5 kola.
Ukupno je uzelo učešće 19 osnovnih škola iz Zenice

Nakon 5 odigranih kola i prvo mjesto zauzela je Osnovna škola "Meša Selimović". Oni su inače bili uvjerljivi pobjednici i za školsku 2022/23 godinu. Drugo mjesto pripalo je KŠC "Sveti Pavao". I oni su također u školskoj 2022/23 godinu zauzeli bili drugo mjesto. Treće mjesto pripalo je Osnovnoj školi "Vladimir Nazor", inače jednoj veoma mladoj Osnovnoj školi.

Chess Scout

Tri prvoplasirane ekipe dobile su medalje, a pobjednička ekipa dobila je i pehar u trajno vlasništvu. Sve srednje škole dobile su i zahvalnicu za učešće na prvenstvu.

Za Osnovnu školu "Meša Selimović" nastupili su:
1. Orhan Bečić
2. Nermin Hatibović
3. Filip Harbaš
4. Lamija Hatibović
5. Muhamed Alnajres

Poredak

Šahovski klub "Čelik" Zenica ovom prilikom se zahvaljuje Gradu Zenica i BH Pošti na pomoći oko organizacije ovog projekta, kao i medijama: Zenicablog, Zenicainfo, Radio Zenit i Chess Scout.

Također, jedno veliko hvala svim domaćinima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta.
Ovim putem je kompletiran projekat "Škola šaha - šah u škole".

Direktor prvenstva bio je gdin. Vedad Šestić, dipl.ing.arh
Sudije na turniru bili su: NA Dino Marković, NA Belmir Miskić, IM Goran Trkulja i Elma Kos.