NORWAY CHESS

THE WORLD'S STRONGEST CHESS TOURNAMENT - MAY 27 - JUNE 7, 2024

Chess Scout

30th Abu Dhabi International Chess Festival.

Pod pokroviteljstvom Šeika Nahjana bin Zajeda Al Nahjana, predsjednika Sportskog savjeta Abu Dabija, Organizacioni odbor ima čast pozvati Vas da učestvujete na 30. Međunarodnom šahovskom festivalu u Abu Dabiju, godišnjem događaju, koji uključuje brojne FIDE registrovane turnire. Održat će se u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, od 14. do 25. avgusta 2024. godine.

Abu Dhabi Chess Club & Mind Games organizuje festival u saradnji sa Sportskim savjetom Abu Dabija i garantuje da će se turnir održati u skladu sa FIDE šahovskim pravilima i propisima.

Masters turnir

Otvoreno za sve igrače sa rejtingom Fide sa standardnim rejtingom od 2300 ELO i više.

Turnir će biti 9 kola po švajcarskom sistemu sa kontrolom vremena od 90 minuta + 30 sekundi.
Organizacioni komitet će obezbijediti besplatan smeštaj u hotelu sa pet zvjezdica za igrače sa rejtingom 2600+, a za žene sa rejtingom od 2400.
Potrebno je prethodno odobrenje komiteta za garantovanje smeštaja, samo za ograničene igrače, po redosledu registracije. 

Abu Dhabi Chess Club & Mind Games

Abu Dhabi Chess Club & Mind Games

Abu Dhabi Chess Club & Mind Games je osnovan 1979. godine i jedan je od vodećih šahovskih klubova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i regionu, sa preko 1000 registrovanih članova.

Šahovski klub ima jaku tradiciju u organizovanju šahovskih događaja, sa desetinama turnira koji se organizuju svake godine. Glavni događaj, Međunarodni šahovski festival u Abu Dabiju, dostigao je svoje 29. izdanje 2023. godine i postao najveći šahovski festival na svijetu, sa preko 1700 učesnika.

Šahovski klub Abu Dabija takođe organizuje sve glavne šahovske događaje širom Abu Dabija, uključujući međuškolska šahovska takmičenja. 

Nagrade

Nagrade u USD

Nagradni fond 104.050 $

Chess Scout

CHESS SCOUT LICHESS TEAM